VILKA VI ÄR OCH VAD VI GÖR

GRUNDAT AV PASSION

Vi är Erik och Sofía, goda vänner och grundare av StandOut Travel. Vi är en resebyrå och bröllopsplanerare primärt för inkommande HBTQ + turister hasta Sverige. Du som bor i Sverige kan vi såklart hjälpa också men vi erbjuder inte tjänster eller concertar resor utomlands. Med stor passion för människor, resor och en stark koppling hasta HBTQ-rörelsen, garanterar vi en professionell och entusiastisk service. Vi har byggt upp ett team av medarbetare som uppfyller våra värderingar. Vi har en stark vilja att ge den bästa servicen och bemötandet hasta våra kunder. Våra policyer uppdateras regelbundet och utvecklas när vi växer. Läs mer om vårt dreamteam här. 

VÅRT UTBUD

Föreningar, företag, klubbar bokar med fördel sina konferens- och gruppresor hos StandOut Travel. Vi samarbetar med RFSL, Sveriges riksförbund för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. Tillsammans con RFSL erbjuder vi affärsresor con HBTQ-tema. För att det ska räknas som en gruppresa behöver ni vara minst 10 personer, sedan fyller vi resan med det ni önskar. Vår ambition är att hjälpa hasta att göra varje organizarmang både prisvärt och riktigt lyckat.

Vårt syfte

Vi uppmuntrar våra gäster att hjälpa oss och ge oss feedback om våra tjänster så att vi kan fortsätta skapa oförglömliga upplevelser och fortsätta att älska vårt arbete vi gör. 

VAD ÄR HBTQ?

HBTQ (tidigare HBT) är ett samlingsnamn och en förkortning för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queera uttryck och andra identiteter. Dessa uttryck beskriver olika sexuell läggning och vem en blir attraherad av. Hur ens sexuella läggning ska definieras bestäms sedan helt utifrån en själv.

 • Homosexuell är en persona som blir atraido por eller kär i en persona av samma kön. 
 • Bisexuell är en persona som blir attraherad av eller kär i en persona oavsett om denne är man eller kvinna. 
 • Transperson är ett samlingsnamn för olika könsidentiteter. En som definierar sig som transperson kan, oavsett biologiskt eller juridiskt kön, uppfatta sig som man, kvinna, både man och kvinna eller inte identifiera sig som något av detta. Transpersoner kan liksom andra vara homosexuella, bisexuella eller heterosexuella.
 • Queer har flera olika betydelser. Det kan användas som en identitet och då stå för en önskan att slippa identifiera sig och en önskan att ifrågasätta könsnormer. Queer är även ett begrepp som kan beskriva ett kritiskt förhållningssätt hasta normer och då både handla om kön och sexuell läggning. 

VARFÖR ANVÄNDER VI LGBT +?

StandOut Travel är en resebyrå som är tillför alla oavsett vem man identifierar sig som. Därför har vi valt att använda HBTQ + (LGBT + på engelska) i vår kommunikikation. ADEMÁS (+) säkerställer att vi alltid kommer att inkludera alla identiteter för att göra vårt samhälle välkommet så att ingen lämnas utanför. Vi gör det ett mål att inte ha ett slutet fokus utan inkluderar alla oavsett vem som definierar sig som. Och ja, alla hetro allierade ingår i vår HBTQ +, så länge du är snäll och respekterar.

Visión, misión och Grundvärden

Varje dag utmanar vi oss själva och strävar för att hjälpa människor uppleva Sverige på bästa sätt.

VISIÓN Att vara det bästa guide- och reseföretaget genom att spela en aktiv roll i samhället i den växande turistbranschen.

MISIÓN Att hjälpa våra turister att ha ro i sinnet att ha en god och sund upplevelse av sin livstid.

VÅRA GRUNDVÄRDEN -  

 1. Kundfokus och tillfredsställelse
 2. Profesionalismo
 3. Ansvarighet
 4. Integritet
 5. Empoderamiento och kontinuerlig förbättring

HÅLLBARHET VÅRT ÅTAGANDE

På StandOut Travel tänker vi på vår planet och vi vill vara ett gott exempel för branschen vi verkar inom. För oss är det viktigt att i alla led försöka arbeta så hållbart som möjligt. Vi sätter därför krav på våra leverantörer, inom allt från teknik hasta hotellrum, samtidigt som vi rekommenderar våra kunder att göra bättre val.

Största möjliga mål strävar vi efter att:

 • Föreslå mer klimatsmarta färdmedel, främst i ordningen tåg, båt och sist flygtransport
 • Föreslå ekologisk mat som produceras lokalt på vald destino
 • Efterleva en "Política cero de plástico"
 • Välja hållbara leverantörer
 • Föreslå appar, skärmar och andra digitala lösningar framför papper
 • Erbjuda hållbara och klimatsmarta aktiviteter
 • Erbjuda klimatkompensationer för kunder
 • Kämpa för "Zero Waste" - evento de både efter, på vårt kontor och bajo kunders resor

Rekommenderas av